the hallucinogenius
a girl living her life the way it should be

2017. november 24., péntek

ÉN ~ Nem vagyok bunkó, csak hangulatember

Nem könnyű egy hangulatember mellett élni. Habár nem létezik zökkenőmentes kapcsolat, egy ilyen személyhez még nehezebb az alkalmazkodás, feltéve, ha nem választod a könnyebb utat és nem menekülsz. A hab a tortán már csak az, ha te magad vagy hangulatember, mert akkor még csak megszökni sem tudsz.


Milyen egy hangulatember?

A kiegyensúlyozottság szöges ellentéte, érzelmileg labilis. A viselkedését a kedve határozza meg, nem tud elvonatkoztatni tőle. Egy hangulatemberen mindenki látja, milyen lábbal kelt fel. Ha nincs jó passzban, az az egész napjára hatással van - nem teljesít jól, képtelen normálisan bánni az emberekkel. Ellenben ha minden rendben, a te napodat is bearanyozza. Sokan inkább kerülik az ilyen embereket, pedig mellettük legalább nem unalmas az élet, csak tudni kell, hogyan érdemes bánni velük.
Én, mint hangulatember

Nem véletlen írom most ezt a bejegyzést. Nemrégiben vettem észre magamon, hogy milyen gyorsan ingadozik a hangulatom, és hogy mennyi mindent befolyásol az életemben. Ha nincs jó kedvem, akkor inkább egyedül szeretek lenni, elutasító vagyok másokkal: például ha valaki ilyenkor kér tőlem egy zsebkendőt, nem is mondok semmit, csak hozzávágom. Nem szándékosan, nincs is gond azzal, hogy hozzám mert szólni, egyszerűen csak borzalmas napom van és nem tudok másra gondolni. Nem tudok mosolyogni, kedves lenni, ha nem érzem jól magam. Nem tudok álarc mögé bújni, hiába, hogy nem szeretnék megbántani másokat, és alapból kedves vagyok mindenkivel, ha ilyen kedvemben fogott ki az illető, akkor bizony ez ezzel jár. Pedig nem vagyok bunkó, csak hangulatember.
A megoldás

Ha te vagy a hangulatember, akkor először is vedd észre. Fontos, hogy tisztában légy ezzel, hiszen csak így tudod kezelni. Mivel van benne tapasztalatom, ezért tudom, hogy felesleges olyanokkal jönnöm, hogy próbálj tenni ellene, mosolyogj, mikor tényleg nem megy - mert ilyenkor aztán komolyan képtelenek vagyunk egy mosolyra. Helyette inkább legyél nyitott, vedd észre, ha valami nem úgy sült el, mint ahogyan kellett volna. Aztán beszéljétek meg. Ha valaki érdeklődik a társaságod iránt, meg fog hallgatni. Ha őszinte vagy a másikkal, meg fogja érteni, ellenben ha szőnyeg alá söpröd a problémát, nem lesz jobb.

Ha dolgod van egy hangulatemberrel, készülj fel lelkiekben a legrosszabbakra. Vicceltem. Alkalmazkodj hozzá, értsd meg, hogy ő ilyen, és semmiképpen se vegyél semmit a szívedre, amit ilyen labilis pillanataiban mond vagy tesz. Mindig az a legfontosabb, hogy beszéljétek meg a problémáitokat, ha éppen ez is az, akkor terítékre vele. Ha éppen jó kedvében van (!), akkor biztosan megértő lesz.:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése